Hrvatski državni vrh čestitao Kurban-bajram

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je muftiji i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Azizu efendiji Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku u povodu proslave Kurban bajrama.

U povodu proslave Kurban bajrama, Vama osobno, vjerskim službenicima Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u našoj domovini upućujem iskrenu čestitku sa željom da ovaj veliki blagdan ispuni srca svakog vjernika te bude poticaj za promicanje dobra i mira, poručuje predsjednica Grabar-Kitarović.
Neka ovaj blagdan bude ispunjen radošću obiteljskog i prijateljskog zajedništva, pozitivnih misli i dobrih djela te solidarnosti prema svakom čovjeku. Bajram Šerif Mubarek Olsun, stoji u čestitki. 

Čestitka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u povodu Kurban-bajrama

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i svim islamskim vjernicima čestitku u povodu blagdana Kurban-bajrama:

U ime Vlade i osobno, svim islamskim vjernicima i Vama, poštovani muftija, čestitam veliki blagdan žrtve, Kurban-bajram.
Želim da ga provedete u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu uz obilje mira, zdravlja i sreće.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u povodu blagdana Kurban bajrama

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku.

U ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem iskrenu čestitku povodom blagdana Kurban bajrama. Neka ovaj najznačajniji islamski blagdan bude ispunjen mirom i istinskom radošću nesebičnoga dijeljenja i zajedništva te neka osnaživanjem međusobnog poštovanja i razumijevanja doprinese općem dobru, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.
Svim islamskim vjernicima, Jandroković je zaželio da Bajramske dane provedu u radosti u krugu svojih najbližih, obitelji i prijatelja, uz tradicionalnu čestitku - Bajram šerif mubarek olsun! 

Bozanićeva čestitka prigodom islamskog blagdana Kurban Bajrama

Čestitku prigodom islamskog blagdana Kurban Bajrama uputio je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Vama i svim vjernicima islamske vjere u Republici Hrvatskoj upućujem čestitke prigodom velikog islamskog blagdana Kurban Bajrama. Molim Svemogućeg Boga da se po slavlju Blagdana u srcima vjernika učvrsti vjera u Jednoga Boga, koji sve ljude poziva u bratsko zajedništvo i na izgradnju boljeg i solidarnijeg društva, stoji u čestitki kardinala Bozanića.