Počinje Tjedan izraelskog filma

Filmom Intimna gramatika Nira Bergmana u zagrebačkom kinu Europa otvara se Tjedan izraelskog filma, u okviru kojega će se do 1. prosinca prikazati pet izraelskih filmova snimljenih u protekle dvije godine.

Radnja Bergmanova filma, koji je pobijedio na Jeruzalemskom filmskom festivalu, smještena je u sredinu šezdesetih u Jeruzalemu. To je priča je o bezvoljnom dječaku Ahronu koji je umjetnički nadaren i maštovit, ali ne želi odrasti.
Uz taj film, prikazat će se i Pet sati od Pariza, Leonida Prudovskog, Gei Oni - Dolina snage, Dana Wolmana, Ženidbeni posrednik, Avija Neshera, te Dobro jutro, g. Fieldman, Yossija Madmonija.

Tjedan izraelskog filma organizira Veleposlanstvo države Izrael u Zagrebu, a po riječima izraelskog veleposlanika Yossija Amranija, izraelski filmovi su u posljednjih nekoliko godina postali poznati i priznati, a na mnogim festivalima diljem svijeta dobivaju nagrade i umjetnička priznanja.

Kroz filmove želimo srušiti zidove i granice i sagraditi mostove razumijevanja, prijateljstva i otvorenosti. Novi svijet otvara se kroz filmsko platno, svijet nesigurnosti, sumnji i dilema, ali i svijet ljubavi, nade i svakodnevnog života, ustvrdio je Amrani, prenosi Hina.